55 jaar geleden...

Voor het verhaal over de oprichting van ons prachtige familiebedrijf moeten we 55 jaar terug in de tijd. Toen richtte Mans Heuver zijn eenmanszaak op in Den Ham. In 1966 waren de bedrijfsactiviteiten nog gericht op de in- en verkoop van truckbanden. Zijn ultieme doel was er een klantvriendelijk familiebedrijf van te maken met de beste banden, het beste advies en de beste service. Een doel dat we vandaag de dag nog steeds onverminderd nastreven.  

Het begin

Het is 1966 als Mans Heuver opstapt bij transportbedrijf Palthe als chauffeur en voor zichzelf een bandenbedrijf begint. Palthe neemt hij mee als zijn eerste, grote klant. Al na een jaar is hij zijn schuurtje ontgroeid en koopt een groter pand in Den Ham (Overijssel). Daar komt zoon Jan in de zaak. De zaken gaan goed en drie jaar later wordt er een vestiging in Hardenberg geopend. 

Kansen spreiden

Sinds de jaren ’70 spreidt Heuver de kansen en verkoopt ook landbouwbanden. In 1980 waagt Mans de gok en koopt hij een pand in Hoogeveen. Het is het moment dat ook zoon Bertus in het bedrijf komt. Tegelijkertijd is dit de periode dat de groothandelsactiviteiten een grotere vorm aan gaan nemen en Heuver specialist wordt in grondverzetbanden. Heuver blijft groeien en opent steeds meer vestigingen. De familie overweegt zich rond 1989 aan te sluiten bij een keten. Precies dan krijgen ze contact met Profile Tyrecenter dat in Nederland wil starten. Heuver gaat ervoor en alle vestigingen gaan verder onder de naam Profile Tyrecenter Heuver.

De beste keuze en een sterke ‘band’

Eind jaren tachtig treden zoons Jan en Bertus toe tot de directie. Als Heuver nog groter wordt, wordt er besloten de groothandel te splitsen van de vestigingen. Lastig, maar een goede keuze. Dat blijkt al snel. Jan en Bertus leiden dan beiden één poot van het bedrijf. Ze kunnen doen waar ze goed in zijn en blijven toch dicht bij de mensen staan. Dat was én is nog altijd de kracht! In sterke banden grossieren we ook figuurlijk: met onze medewerkers hebben we een sterke verbinding. Onze mensen zijn namelijk de spil van ons bedrijf. Bertus staat nu, in 2022, nog steeds aan het stuurwiel, terwijl Jan in 2016 met pensioen is gegaan. Heuver is daarmee een echt familiebedrijf gebleven. Mans, Jan en Bertus hadden nooit kunnen dromen, dat ‘Heuver’ zou worden tot wat het nu is.