Zonnepanelen

Op ons hoofdkantoor in Hardenberg hebben we op dit moment 1.610 zonnepanelen in gebruik; een recordaantal in de regio. Deze locatie is daarmee vrijwel energieneutraal. De burgemeester van Hardenberg noemde het tijdens de ingebruikname in 2017 een voorbeeld voor andere ondernemers.

400.000 kW stroom

Meegaan met de tijd betekent in deze huidige tijden vooral: energieneutraal werken. Wij hadden al langer de wens ons energieverbruik te laten bestaan uit hernieuwbare energie. In dit geval dus via zonnepanelen. We berekenden dat we 400.000 kilowatt stroom nodig zouden hebben om volledig zelfvoorzienend te kunnen zijn en pasten daar het aantal zonnepanelen op aan. Daarmee voorzien we zelfs al onze heftrucks van stroom, die dagelijks af en aan rijden in ons magazijn. 

 

Elektrische voertuigen

Elke dag een beetje beter

We weten allemaal dat elektrisch vervoer een flinke bijdrage levert aan de reductie van CO2. Wij proberen gefaseerd ook ons steentje bij te dragen. Zo hebben wij een begin gemaakt met elektrische voertuigen voor onze eigen medewerkers. Op het hoofdkantoor staan een aantal elektrische auto’s die onze medewerkers kunnen gebruiken. Ook bij een enkele vestiging beschikken we al over elektrisch vervoer. Bij de Profile Heuver-vestiging in Den Ham hebben we bijvoorbeeld elektrische bedrijfsauto’s, waarmee we onderdelen en banden kunnen ophalen. Alle beetjes helpen. In de toekomst hopen we ons elektrische en hybride wagenpark verder uit te bouwen. 

Laadpalen in Hardenberg en Groningen

Laat maar laden

Sinds 2011 zorgen we ervoor, dat elektrische rijders makkelijk hun auto bij ons kunnen opladen. Bij een aantal Profile Heuver-vestigingen in het noorden en oosten van het land hebben we elektrische oplaadpunten geplaatst. Bij deze vestigingen kunt u dus ook uw elektrische auto opladen. We hopen deze service in de toekomst verder uit te breiden. 

Duurzaamheidscertificaten

Duurzaam op de weg

Duurzame transportbedrijven kunnen vanuit Profile Heuver het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ verdienen. Om het certificaat te bemachtigen, heeft u een aantal punten nodig. De meeste zijn te verdienen met het hanteren van een goede bandenspanning. Door regelmatige controles, balanceren, uitlijnen en vervangen van de banden, rijdt het wagenpark een stuk zuiniger en wordt er tegelijk een enorme CO2-reductie gerealiseerd. Transportbedrijven die eens per kwartaal een fleetcheck bij ons afnemen, kunnen we tijdig signaleren als er iets bijgestuurd moet worden. Een dergelijke samenwerking gericht op duurzaamheid levert bedrijven dus het ‘Duurzaam op de Weg’-certificaat op. 

 

Ledverlichting in de filialen

Investering in het milieu én Heuver

In het kader van de klimaatdoelstellingen moeten bedrijven sinds 1 juli 2020 (gefaseerd) overgaan op LED-verlichting. Het is één van de maatregelen in het kader van de EED (Europese Energie Efficiency), die zorgt voor een verdere CO2-reductie. Wat dat betreft lopen we helemaal op schema. Op onze locaties hebben we alle TL-verlichting al vervangen door LED-verlichting. We staan volledig achter deze stap. LED-verlichting is veel energiezuiniger dan gloeilampen en kent een veel langere levensduur. Naast een investering in het milieu is het daarmee ook nog eens een goede investering in onze eigen organisatie.